Kött
Meidän lampaat laiduntavat keväästä syksyyn luonnonlaitumilla ja talvikauden he nauttivat itse paalattua heinää ja paikallisten viljelijöiden ohraa, kauraa ja härkäpapua. Kivennäislisä ja suola tulee muualta.
Suomessa ei lääkitä lampaita antibiootilla, kuin todella tarvittaessa tulehduksen hoitoon, joten suomalainen lihan on turvallinen valinta.
Meidän lampaat teurastetaan Eviran hyväksymässä teurastamossa, jossa ne myös leikataan ja vakuumoidaan.
Vi styckar kött efter beställning, så det är värt att göra egen beställning i god tid.
Kunderna har berömt kvaliteten på våra köttprodukter och vi kommer att fortsätta att sträva efter denna feedback.
Finsk lantras
Suomenlammas on luontaisesti vähärasvaisempaa, koska rasva ei keräänny itse lihaan.
Karitsan liha on mureaa, hienosyistä ja miedon makuista.
Karitsa on alle vuoden ikäinen ja katsotaan teuraskypsäksi n. 50 kg painoisena, joten ihan pienestä karitsasta ei ole kyse.
Lammas on yli vuoden ikäinen ja liha on hieman voimakkaamman makuista, riippuen lampaan iästä.
Villasukkalammasta emme myy :)
Luonnonlaitumilla laiduntavat lampaat liikkuvat paljon ja syövät hyvin monipuolisesti luonnon antimia, kuten havuja, ruohoa, kaislaa, sieniä, mustikoita, omenia ym. mitä kyseisellä laitumella luontaisesti kasvaa ja on syötävää.
Möglihet att ha
Om du tycker stark smak, sen välja får, om du tykcer mjukt smak, sen välja lamm.
vanligen in påsk vi kan har:
fiol
stek (med ben)
karé
kottlet
nacke med ben
entrecô (nacke utan ben)
maletkött
om behöv är möglihetet
utfilé
innerfilé
lägg
link till resepten
https://kotiliesi.fi/juhlat/paasiainen/mysi-lahtisen-lampaanviulu-isoaidin-tapaan-on-legendaarinen-paasiaisohje/
https://lammasyhdistys.fi/kuluttajalle/lammas-karitsa-liha-reseptit/
https://www.lampurinkeittiossa.com/
https://www.alko.fi/juoma-ruoka/yhdista-ja-onnistu/lammas
https://viinimaa.fi/taxonomy/term/86?page=1
https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/paasiainen/helppoa-ruoanlaittoa-karitsasta-ja-lampaasta
Jag min själv änvanda med får / lamm kött bara salt, svartpepper och timjamin, men någonstand jag använda också vitlök, kurkuma, mint, rosmariinia, hunajaa och så vidare.